Има 10 вида секс

Прави се по задължение, за отмъщение или от престиж. Една от най-масовите заблуди, която обаче е станала принцип в живота е, че основният мотив за секс при жената е любовта или в краен случай - страстта. Всъщност сексът по любов е само една незначителна вариация в безкрайния калейдоскоп на интимните отношения. Освен секса от любов има още поне 9 вида секс в зависимост от мотивите за него. Това показват специални изследвания на психолозите и сексолозите.
Заплата
Сексът като заплата. Това най-скандалният за моралистите мотив за правенето на любов. Според специалистите обаче той е доста често срещан. И тук изобщо не става въпрос за жриците на любовта, за които половият акт е чиста проба работа. Днес живеем в много сложни лични и професионални взаимоотношения, при които сексът е идеален като форма за размяна на услуги. Далеч не са фолклор връзките студентка - преподавател, кандидат за работа - член на журито и други подобни, при които сексът е чиста проба възнаграждение. за оказано съдействие или помощ. Трамплин за онзи, който дава тялото си. В зависимост от поставените цели подобни сексуални отношения могат да продължат различно време и да варират като качество на "услугата" от страна на двете лица.
Дълг
"Сексът като дълг" далеч не съществува само във филмите и криминалните романи, в които вярната секретарка трябва да преспи с бизнес партньори или конкурента на шефа, за да може босът да спечели сделката или съответно да получи нужната му информация. Вярно, това не е често срещаният мотив за сексуална връзка, но той е най-меркантилният, който обаче може да доведе до най-сериозни усложнение. При съпрузите доста често с напредването на брака се появява "сексът по задължение". Страстта е отминала и се е превърнала в елементарно задоволяване на сексуалните нужди. Мъжът просто се отчита веднъж в седмицата, а жената го прави с апатия, някак между другото - за да не му откаже. Когато и на двамата партньори това положение им изнася, няма нищо лошо в секса по задължение. Но по-често единият от двамата страда от подобна ситуация и тогава е задължителен разговорът по тази тема. Трябва да се изчисти причината за стигането дотам и да се отстрани.
Престиж
При "секса за престиж" единият се прикачва своеобразно към високия рейтинг на партньора. За много хора е адски важно да се търкулнат в кревата с рок- идол, известен актьор, писател, футболист или друга известна личност, макар и само веднъж. Важното е после да кажеш, че си бил с него. Така си придаваш значимост, която нерядко хваща декиш сред хората. Понякога дори се случва завързването на връзка с въпросния човек. В мига, в който обаче излезете от неговата сянка, ако междувременно не сте се доказали като личност, отново ставате никой. Освен това сиянието на кумира възбужда, но не за дълго. По-нататък са възможни както неочаквани открития, така и големи разочарования. Много често се срещат колекционерки, за които покореният идол автоматично губи сексуалната си привлекателност.
Спорт
Не са малко и хората, които практикуват "секса като спорт". Обикновено той служи като средство за самоутвърждаване. В много от случаите така се прикрива неувереност в собствените сили. Доколкото всеки полов контакт се оценява като победа над проблемите, то качеството на секса може да се окаже задоволително. Но по-често актът се осъществява на конвейер естествено - с всички недостатъци на серийното производство. С времето все повече започва да прилича на големия спорт - същото гонене на голове, точки, секунди, рекорди, същата преумора, същите контузии.
Лекарство
Сексът е здраве. Това е безспорен факт. Доказано е, че редовният полов акт влияе положително върху тонуса и лекува не само стреса, но и реални болести. Затова и някои го осъществяват с педантична честота - сякаш приемат лекарствени таблетки. За съжаление този вид секс твърде малко засяга емоционалната страна на интимната близост между мъжа и жената. Такова отношение приравнява великото тайнство на любовта със сутрешната гимнастика или дори с профилактиката против кариес. Нерядко сексът от средство за реализация на любовта и духовната връзка се превръща в цел. Някои хора просто си наумяват, че трябва да упражнят колкото се може повече пози от Кама Сутра и вечно търсят идеалния партньор, с когото да ги реалзират и да постигнат определен вид удоволствие. "Сексът като хоби" осигурява на упражняващите го не само разнообразни, но и повишаване на общата им ерудиция. Той донякъде е полезен, ащото това повишава като цяло човешкото познание и обогатява чувствителността на практикуващия го. Полезен е и за кариерата, но също така може и да съсипе човека.
Милосърдие
На всяка втора жена й се е случвало да прави "секс от добра душа". Когато даден мъж я ухажва с цялата си душа, добър е, интелигентен и с висок социален статус, колкото и да не я привлича сексуално, тя си ляга с него от съжаление. Всъщност по-скоро донякъде се насилва "да го пробва", защото е наясно, че той е добра партия. Ако пък се окаже и добър в леглото, може да се прежали и да е с него и без чувства. Нерядко меркантилността надделява и "сексът от добра душа" прераства в "брак от добра душа". Има и вариант, в който дамата прави секс просто от отегчение, за да се отърве от ухажора. Подобно малодушие обаче не е от голяма полза за онзи, който се "прежалва".
Служба
Най-разпространената в наши дни форма на секс е "на работното място". В това няма нищо странно, тъй като за много хора офисът е естествената среда на живот. Не е задължително участниците в подобна двойка да са шеф - секретарка. Много по-често това са колеги. Връзката се характеризира с особена интензивност и със странна география на половите сношения, тъй като сексът се упражнява на изключително необичайни места - от чувалите в склада до зъболекарския стол и операционната маса. Рискът "да ни сварят на калъп" нерядко служи като фактор, който допълнително увеличава възбудата.
Развлечение
"Сексът по стечение на обстоятелствата" няма какво да се обсъжда. Нещата са, защото така се е случило. При този вариант в живота са рядкост романтичните истории, които често са основа на романите на "Арлекин". По-често това става заради прекаляването с алкохола на купон и после води до доста конфузни ситуации между случайните секспартньори.
Отмъщение
Искаш да накажеш провинилото се гадже или съпруг!? Няма по-добър вариант от "секса напук" с друг човек. Разбира се, тук обикновено се следва правилото: "Колкото по-тежко е провинението, толкова по-сурово е наказанието." От това обаче фактически никой не печели. На провинилия се може изобщо да не му пука, "инквизиторът" няма начин да не се почувства гадно в един момент, но използваният като инструмент за налагане на наказанието е в най-неизгодната позиция.



към стиховетекъм стиховете